Begrebet “lanolin” har du måske allerede bemærket i vores produkter. Få ved dog virkelig, hvor det kommer fra, hvordan det udvindes, og hvad det er godt for. Derfor har vi besluttet at opklare og forklare disse mysterier for dig.
VED DU, HVAD LANOLIN ER?
Ordet lanolin hedder på latin lanolinum, oprindeligt fra ordene: “lāna” = uld og “oleum” = olie. Og som navnet antyder, er lanolin et gult stof, der udskilles af talgkirtlerne hos får. Selvom det populært kaldes "fedt fra fåreskind", er det strukturelt snarere et voks, da det først smelter omkring 38 °C.
Dets hovedopgave er at beskytte fårene og deres uld mod forskellige bakterier, gennemblødning og nedkøling. Fordi lanolin bevares i ulden, selv efter forarbejdning, er fordelene ved uldprodukter også beriget med nogle af lanolinets naturlige egenskaber.
HVORDAN FÅS LANOLIN?
Du behøver ikke bekymre dig, med fårene bliver der håndteret meget skånsomt. Fårene bliver først og fremmest klippet, derefter bliver ulden renset for snavs, og først derefter bliver det presset eller centrifugeret for lanolin. Det således opnåede lanolin renses yderligere, nogle gange, indtil det er helt lugtfrit og dets typiske farve er fjernet. Sådan lanolin er allergivenligt og er velegnet til brug som creme, eller sæbe til eksem og beskadiget, problematisk hud.
FORDELE VED LANOLIN
Lanolin har anvendelse både til vask og i kosmetik. Lad os i det mindste huske på dens vigtigste fordele:
- Er vanduopløseligt, men kan forhindre vandtab, derfor er det fremragende som en fugtighedsgivende cremer til tør hud eller hænder.
- Takket være sin sammensætning er det en stor hjælp til at blødgøre og smøre huden, hvilket igen bidrager til den samlede fugtighed.
- Det har regenererende virkninger, hjælper med heling af små sår, ar og forbrændinger.
- Heler eksem, skællende, revnet og tør læder.
- Det hjælper med at beskytte huden mod ugunstige påvirkninger, såsom kulde eller frostvejr.
- Tilstopper ikke porerne.
- Det er også velegnet til allergikere; hos raske individer forekommer problemer kun hos 10 ud af 1.000.000 mennesker.
- Forbedrer og blødgør hårets struktur, genopretter glansen.
- Fungerer som et blødgøringsmiddel, der er velegnet til vask af små uldne tøj.
- Hjælper med at bevare hudens PH-værdi.
- Lanolinkosmetik har en behagelig duft.
LANOLIN I VORES PRODUKTER
Du kender sikkert lanolin som flydende vaskepulver , som beskytter uldstoffer mod skader, tab af styrke og farve.
Du kan også købe lanolin hos os som et kosmetisk . I form af shampoo , showergel og creme . Shampoo med lanolin vil give dit hår glans, volumen og forbedre dets struktur. Showergelen vil blødgøre din hud og beskytte den mod udtørring. Så er alt, hvad der er tilbage at gøre, er at påføre regenereringscreme , lægge fødderne op, og du kan føle, at du er i en afslapningssalon.





Sokker og knæstrømper 





Veste 


Sweatshirts 

Trøjer og ponchoer 



Frakker og jakker 

T-shirts, tanktoppe og skjorte 



Merinould tøj 





Hjem tøj 



Hætte og hatte
Uldhætter 







Tørklæder og halstørklæder 

Handske 


Børns tøj 










Hjemmesko i uld 





Varme hjemmesko 


Sneakers 






Vinter og efterår fodtøj 



Barfod fodtøj 





Medicinsk fodtøj 





Børns fodtøj 






Forår og sommersko 





Uldtæpper og plaider 



Dyner 


Puder
Sovepuder 

Lille puder 


Støttepuder 



Lagener 

Baby sover 




Stue 





Børneværelse 





Soveværelse 





Køkken 


Badeværelse og sauna 





Studere 


Have / balkon 




Rengøringsprodukter 

Bælter og bandager 

Uldortoser 




Støtter og siddepuder 




Naturkosmetik 

Shampooer 

Cremer 



Balsamer og salver 








Gaver til familien 











